René Bjerke logo
Galleri René Bjerke

Galleri René Bjerke

Denne gamle melkemuggen i porselen fra Porsgrund Porselen på 20-tallet er et av mine yndlingsmotiver. Jeg elsker spesielt hvitfargen, som ikke er helt kritthvit, men har nyanser av oker, gul, ultramairin og rå umbra...og zinkhvit. Med alle penselstrøkene med forskjellige nyanser/blandinger blir det liv i overflaten og dermed liv i bildet. Bakgrunnen er også nøye planlagt, med hovedvekt på sitrongul, ultramarin, rå umbra og hvitt. Hvert eneste penselstrøk er bevisst, noen ekstra felt/strøk med en tydelig, ren sitrongul, gir bakgrunnen den luft-følelse og natur jeg er ute etter.

Her er det meningen at bakgrunnen skal forsterke dramaet eplene imellom, men tilfredstiller også min trang til det non-figurative; to malestiler i samme bilde.

Dagens bilde, det mest opplagte motiv, min kjære malekasse. Vi er blitt veldig gode venner, jeg har deg med over alt! Spennende utfordringer i å male deg, vinkler perspektiv ...og farger selvfølgelig. En lite hyllest til deg min trofaste følgesvenn.

Det er egentlig ikke lenge siden mange i Norge hentet vann i brønnen og brukte en vannøse opp i bøtta for å drikke rett av den. Ingen tenkte på at det var farlig, uhygenisk eller smittefarlig...Det var bare sånn det var. Vannøsen min minner meg om en barndom da det ikke alltid var vann i brønnen, så vannet måtte mann spare på. Dusj fantes ikke, men rene (nok) ble vi.

Relatert innhold
Malekurs med René Bjerke

Har du lyst å male, men tror du ikke kan eller tør. Jeg vil hjelpe deg å lære å male og lokke fram din kreativitet. Holder jevnlig kurs i både inn og utland.

Malekurs i Provence

I Provence er det mye å SE: det varme lyset, alle fargene: lilla, rosa, lyseblått, oker og mørkeblå skygger. Alt dette lyset, alle disse deilige fargene, finnes på alle ting, på alle steder, på alle mennesker i dette herlige området i verden.

Ta kontakt i dag

Vi tilbyr malekurs rundt omkring i landet. Si fra hvis du ønsker at vi skal arrangere et kurs nær ditt hjemsted. René Bjerke er en anerkjent og prisbelønnet filmskaper, journalist og maler.